Jouw podium: SCRUMBLR

 Past het bij jou om een presentatie-prikbord te maken?

 

Omschrijving:

Scrumblr is een eenvoudige en snelle tool. Je kunt individueel op de laptop online een presentatie van jezelf maken door teksten te plaatsen op het prikbord. Het gebruik van Scrumblr is gratis en je hoeft geen account aan te maken. Je maakt een persoonlijk internetadres aan. Dat adres kan je doorsturen aan anderen. Als een ander naar dit adres surft, kan diegene feedback voor jou achterlaten. Door te lezen hoe anderen jou zien en meemaken, kan het zijn dat je het beeld wat je wil oproepen nog verder kan verbeteren, maar het blijft altijd JOUW podium! Jij bepaalt wat er op komt staan.

 

Werkwijze:

Stap 1.) Hoe maak je een prikbord aan?

 • Surf naar http://scrumblr.ca/
 • Klik op de stippellijn vóór het woord “Go”, voer een titel in en druk op “Enter” om het prikbord te
  Wordt als titel ingevoerd “wie ben ik mediagebruik”, dan wordt het internetadres van het prikbord:   http://scrumblr.ca/mediagebruik. Is de titel al in gebruik dan verschijnt een alternatief.
  Maak het prikbord schermvullend door de randen van het prikbord met ingedrukte linker muisknop
  te verslepen.
 • Je kunt nu beginnen met het maken van je prikbord. Voer bovenaan het prikbord de volgende titel in: Wie ben ik (naam), datum
 • Klik links onderaan de pagina op het plusteken en er verschijnt een notitie blaadje. Dubbelklik op de tekst “Double Click to Edit” en voer de gewenste tekst in. Let op gebruik korte zinnen.
 • Reactie verwijderen. Ga met de muiswijzer naar de notitie die je wilt verwijderen en klik op het kruisje dat rechtsboven op de notitie verschijnt.

Stap 2.) Hoe geef je medeleerlingen en docenten de mogelijkheid om feedback te plaatsen?

 • Als je feedback van medeleerlingen of je docent wilt hebben, mail dan het internetadres van het prikbord. Wie naar dit internetadres surft kan zijn feedback op het prikbord plaatsen. Laat diegene wel zijn naam erbij zetten.

Stap 3.)  Wat te doen met de gekleurde rondjes onderaan het prikbord?

 • Onderaan het prikbord staan zich 8 gekleurde rondjes. Versleep je zo’n rondje met ingedrukte muisknop naar een notitie dan wordt die op de notitie geplaatst. Bijvoorbeeld: rood als extra belangrijk. Of misschien kunnen medeleerlingen een kleur aangeven bij de eigenschappen/talenten/competenties die ze bij je herkennen. Wil je een kleurmarkering weer verwijderen, versleep dan het rondje met het streepje naar het notitieblaadje waarvan je het kleurenrondje wilt verwijderen.

Stap 4.) Extra): Zo kun je kolommen aanbrengen op het prikbord en notities rubriceren om je reflectie meer te structureren. 

 • Ga met de muiswijzer naar de rechterzijde van het prikbord en klik daar op het plusteken dat Bovenaan het prikbord verschijnt nu de tekst “New”. Dubbelklik op de tekst “New” en vervang die door een eigen kolomopschrift. Bijvoorbeeld: vrije tijd, school, stage/werk, feedback, etc. Iedere keer dat je op het plusteken klikt verschijnt er een nieuwe kolom en kun je die van een eigen opschrift voorzien. Er kunnen maximaal 8 kolommen worden gemaakt. De notities kunnen nu gerubriceerd worden door ze naar de gewenste kolom te verslepen.

Stap 5.) Opslaan: Maak een printscreen/schermafdruk of een foto van het prikbord en sla deze op.
Tips:

 • Scrumblr werkt alleen vanaf een laptop.
 • Eenmaal gemaakte prikborden kunnen niet verwijderd worden; wel kunnen zij worden leeggemaakt en van kolommen en kolomopschriften worden ontdaan.
 • Rechts onderaan het prikbord bevinden zich een viltstift en een bordenwisser. Deze attributen kun je wel van links naar rechts verplaatsen, maar hebben verder geen functie.
Eisen:
 • Je voor-en achternaam, datum en de titel van je prikbord zijn ingevuld.
 • Minimaal 10 notitieblaadjes zijn ingevuld.
 • Schrijf vanuit de ik-vorm.
 • Je probeert je gedachten en gevoelens weer te geven.
 • Op de notitieblaadjes moet zichtbaar naar voren komen wie jij bent.
Voorbeeld:

 

 

 

Terug naar ‘Kies je podium: Beschrijven’
Terug naar ‘Kies je podium: Digitale gereedschapskist’