Buikdenker

Talent omschrijving

Ik ben een intuïtieve denker en zie snel verbanden en patronen. ‘Stel …?’, dat is een vraag die ik mezelf vaak stel. Ik kan heel makkelijk verschillende scenario’s bedenken om van punt A naar punt B te gaan en vertrouw op mijn intuïtie om te kiezen en te selecteren. Ik leg snel de vinger op de wonde, maar kan wat ik aanvoel niet altijd onder woorden brengen: ik voel met mijn buik aan wat er gebeurt, maar met mijn hoofd kan ik het nog niet uitleggen.

Ideale werkomgeving.

Voor jou is het belangrijk om in een omgeving te vertoeven waar je vanuit je intuïtie kunt handelen en waar je niet altijd rationeel moet aangeven waarom je iets wilt. Je moet immers de ruimte voelen om je eigen koers te bepalen, zonder dat je dat altijd moet uitleggen. Je kunt het beste van jezelf tonen bij complexe vraagstukken die aansluiten op jouw professionaliteit.

Waar moet ik mee oppassen?

Iets nieuws bedenken of een idee uitwerken als ik langere tijd alleen ben, valt me soms erg lastig. Soms vertrouw ik zo op mijn gevoel dat ik bijeenkomsten niet meer voorbereid. Ik slaag er niet altijd in om helder uit te leggen wat ik intuïtief aanvoel. Soms veronderstel ik dat iedereen gezien en gevoeld heeft wat ik intuïtief heb aangevoeld. Collega’s denken soms dat ik voortdurend van mening verander omdat ik niet uitgelegd krijg hoe mijn intuïtie mijn mening kan doen veranderen.

Verbeteren?

Doordat je inzichten zo snel komen, maak je keuzes op basis van aanvoelen en intuïtie. Soms is dat niet duidelijk voor je omgeving en is het nodig hen uit te leggen waarom je een zekere richting uit wilt. Je denkt erg proactief en ziet dingen aankomen die anderen nog niet zien. Blijf hierover communiceren, zodat je beslissingsproces transparant wordt voor je omgeving. Blijf ook luisteren naar anderen die misschien ideeën hebben die jouw intuïtie aanscherpen.

 

 

Terug naar ‘Hoe ga ik om met kennis’