Kennisspons

Talent omschrijving

Ik houd van nieuwe informatie. Niet dat ik daar altijd iets mee doe: ik ben gewoon weetgierig. Ik houd van documentaires, schuim graag het internet af, lees graag (en veel) en ontdek graag nieuwe plaatsen. Dat geeft me energie. Ik word enthousiast van interessante ontdekkingen en kan heel lang mijn aandacht houden bij nieuwe informatie. Ik lees graag voor het slapengaan omdat ik er rustig van word.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving waarin dossierkennis opbouwen belangrijk is en waar je het verschil kunt maken door de kennis die je hebt opgebouwd. Dit is eveneens een plaats waar degelijkheid belangrijk is en waar lezen of je informeren deel uitmaakt van je baan. Zorg dat je voldoende ruimte hebt om je af en toe terug te trekken om iets grondig door te nemen.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms stel ik vanuit oprechte interesse zoveel vragen aan iemand dat die ander gaat denken dat ik kritiek heb op zijn/haar ideeën. Ik lees soms te veel over een bepaald onderwerp voor ik tot een beslissing kom.

Verbeteren?

Maak keuzes en beperk je tot relevante informatie. Je vindt zoveel zaken interessant dat je kunt afdwalen. Accepteer dat je niet alles kunt lezen wat je wilt lezen: je interesse gaat meestal verder dan je tijd. Baken de tijd bewust af (bijvoorbeeld bij het lezen), zodat je niet overdrijft. Leer je grenzen bepalen, zeker wanneer je onder druk staat, zo verlies je jezelf niet in de informatie. Houd voor ogen dat het niet alleen over info verzamelen gaat, je moet er ook iets mee doen. Maak voldoende snel die overgang naar doen.

 

 

Terug naar ‘Hoe ga ik om met kennis’