Ontrafelaar

Talent omschrijving

Ik zet graag mijn tanden in complexe vraagstukken. Ik kan veel informatie verwerken en zie makkelijk patronen in complexiteit. Ik heb snel inzicht in oorzaak-gevolgrelaties. De structuren die ik zie, kan ik moeiteloos doorgeven aan anderen door complexe zaken eenvoudig uit te leggen.

Ideale werkomgeving.

Zoek naar een omgeving waarin er voldoende complexe vraagstukken zijn, waarin structuur nodig is en waarin er ruimte en aandacht is voor die analyse. Het is eveneens een omgeving waarin je mensen die structuur nodig hebben, kunt helpen door hen die ondersteuning te bieden.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms stel ik zoveel vragen over de logica en onderbouw van een idee dat anderen het gaan zien als een aanval op hun werk. Ik verlies mezelf soms helemaal in de analyse en verlies daardoor te veel tijd. Ik zie soms niet in dat sommige problemen niet vanuit de analyse kunnen worden opgelost. Het gebeurt me wel eens dat ik niet zie hoe sommige beslissingen van anderen ook op een goede intuïtie kunnen zijn gebaseerd.

Verbeteren?

Besef dat je soms te sterk in detail wilt treden en dat het soms nodig is om sneller tot een besluit te komen. Weet wanneer je moet stoppen met analyseren. Baken de tijd af dat je met een probleem wilt bezig zijn en plan je activiteiten. Als iemand iets aanbrengt dat nog niet onderbouwd is, gooi het niet weg: er kan iets waardevols in zitten. Besef ook dat je sommige problemen niet vanuit analyse kunt oplossen. Je hebt de neiging om steeds vanuit problemen te kijken. Vertrek voor je analyse ook eens vanuit successen.

 

 

Terug naar ‘Hoe ga ik om met kennis’