Toekomstdenker

Talent omschrijving

Ik ben een visionair: voor mij is het heel duidelijk waar we met ons allen naartoe gaan in de verre toekomst. Ik zie makkelijk welke stappen we nu kunnen ondernemen om dat meerjarenplan te realiseren. Ik ben meestal twee stappen voor op anderen: als iemand een idee of een voorstel heeft, zie ik al hoe dat er in de verre toekomst uitziet.

Ideale werkomgeving.

Je bent op je best in een omgeving met ruimte om na te denken over de verre toekomst en waar ook een zeker engagement te vinden is. Die omgeving richt zich ook op de lange termijn of op thema’s als duurzaamheid. Zoek een omgeving waar je kunt kiezen voor jouw ideaalbeelden.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms spreek ik enthousiast over iets wat ik als mogelijk zie in de verre toekomst, maar ik snap niet dat anderen zo’n beeld nog niet voor ogen hebben. Sommige ideeën die ik bedenk door na te denken over de verre toekomst, zijn zo vaag dat anderen niet snappen waar ik het over heb. Soms slaag ik er niet in voldoende tijd te nemen om de verbinding te maken tussen iets wat ik als mogelijkheid zie in de verre toekomst, en datgene wat hier en nu nodig is om met dat idee aan de slag te gaan.

Verbeteren?

Maak voldoende de verbinding met het hier en nu, en rijd niet te ver voor het peloton uit. De beelden die jij hebt, hebben anderen wellicht niet. Deel je visie en leg uit wat je dan ziet en hoe de situatie eruitziet. Maak voldoende tijd om een tijdspad of planning te maken voor de realisatie van je ideeën. Zo maak je de brug met het heden en kunnen anderen mee bouwen aan die weg.

 

 

Terug naar ‘Hoe ga ik om met kennis’