Kansengever

Talent omschrijving

Ere wie ere toekomt, is mijn motto. Ik behandel iedereen op gelijke voet, ongeacht hun status. Hierdoor benader ik mensen altijd onbevooroordeeld. Ik vind het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt om te tonen wat hij of zij waard is.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving met een draagvlak rond de gelijke behandeling van mensen. Dat is eveneens een plaats waar jij invloed hebt op regels, afspraken en procedures. Zo zorg je ervoor dat iedereen evenveel kansen krijgt. Zoek organisaties die het belangrijk vinden om voor iedereen kansen te creëren en niet gehinderd worden door oordelen of vooroordelen, waardoor sommigen minder kansen krijgen.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms ervaren anderen mij als rigide en te sturend in het opleggen van regels en afspraken. Ik blijf soms hangen in mijn eigen gelijk zonder te luisteren naar argumenten om van een regel of afspraak af te wijken. Soms vergeet ik dat andere mensen in mijn omgeving helemaal niet zo gericht zijn op regels, afspraken en een gelijke behandeling van iedereen.

Verbeteren?

Let op dat je anderen niet terecht gaat wijzen omdat zij wel oordelen. Probeer respect te hebben voor elke opinie. Dit doe je door mensen te bevragen over de achterliggende intentie van hun opinie.

 

 

Terug naar ‘Hoe help ik anderen’