Sfeervoeler

Talent omschrijving

Ik ben als een spin in een web en sta in directe lijn met de mensen rondom me. Op die lijntjes voel ik de minste trilling aan die wijst op spanning en emoties bij anderen. Ik doe dan graag kleine dingen om mensen weer gelukkig te maken, maar kan intens verdrietig zijn als dat niet opgemerkt wordt. Ik voel dat ik deel uitmaak van een groter geheel, dat we allemaal een kern hebben die we delen en die ons verbindt.

Ideale werkomgeving.

Een omgeving die bij je past, is een omgeving zonder te veel zwaarte of problemen waar je niets aan kunt veranderen. Of omgekeerd: een omgeving waar je de mogelijkheid hebt om iets te doen met wat je aanvoelt. Je hebt mensen nodig om je goed te voelen: als je niet omringd bent door mensen dan voel je je eenzaam.

Waar moet ik mee oppassen?

Bij stress wordt het voor mij nog moeilijker om me te beschermen, een opmerking kan dan heel hard aankomen. Ik ga me slecht voelen omdat mensen niet zien wat ik allemaal doe en beteken voor hen, en ik heb daar last van. Ik voel me – als het gaat over relaties met mensen – soms verantwoordelijk voor veel meer dan ik kan aankan. Soms ga ik me bemoeien met zaken waar ik eigenlijk geen invloed op heb en breng ik mezelf in de problemen.

Verbeteren?

Weet dat je niet altijd iets kunt doen om mensen die zich niet goed voelen te helpen. Relativeer wat je dan voor hen kunt betekenen. Bespreek de dingen die je aanvoelt ook met de betrokkenen. Maak een onderscheid tussen de zaken waar je invloed op hebt en waarop niet. Besef dat jij soms dingen ziet en aanvoelt die anderen niet aanvoelen. Neem de tijd om dat uit te leggen. Ga er niet van uit dat iedereen dat op dezelfde manier aanvoelt als jij.

 

 

Terug naar ‘Hoe help ik anderen’