Stille helper

Talent omschrijving

Ik geniet ervan om voor bepaalde mensen te zorgen door de ideale voorwaarden te creëren zodat die persoon kan uitblinken. Dat ik voor die andere kan zorgen geeft me energie en ik krijg er bijzonder veel voldoening van om hem of haar te zien schitteren. En ik geniet het liefst stilletjes, achter de schermen.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving waarin anderen je uitstekende ondersteuning opmerken en waarderen. Zoek mensen waar je ook echt graag voor wilt werken en die snel laten zien dat ze waarderen wat je voor hen doet. Zoek eveneens een omgeving waarin je niet alleen snelle, vluchtige contacten hebt, maar waarin je je duurzaam kunt verbinden aan een aantal mensen die je ondersteunt.

Waar moet ik mee oppassen?

Als diegene die ik help schitteren me daarvoor niet erkent, blijf ik stil en verweesd achter. Ik houd mijn teleurstelling dan voor mezelf en heb er te veel last van. Als anderen schitteren blijf ik soms te veel op de achtergrond waardoor ik te onzichtbaar word.

Verbeteren?

Leg aan mensen uit dat je niet houdt van het grote applaus en dat je het allerliefst een klein compliment krijgt. Maak het bespreekbaar als diegene die je verzorgt jouw hulp niet meer ziet: bespreek hoe die ander naar je kijkt en wat voor jou belangrijk is. Bewaak goed de balans tussen wat je aan iemand geeft en wat je er voor terugkrijgt. Neem een foute balans ernstig.

 

 

Terug naar ‘Hoe help ik anderen’