Trouwe vriend

Talent omschrijving

Ik heb graag diepgaande contacten met mensen en houd niet van oppervlakkige relaties. Ik heb een kleine groep vrienden, maar die ken ik door en door. Aan hen toon ik mezelf helemaal, waardoor ik minder behoefte heb om aan anderen veel van mezelf prijs te geven. Ik krijg er energie van om met de mensen met wie ik samenwerk goede, productieve en authentieke samenwerkingsrelaties op te bouwen. Dit gaat voor mij niet van vandaag op morgen en ik kan me storen aan mensen die me snel als hun beste vriend beschouwen.

Ideale werkomgeving.

Je functioneert het liefst in een omgeving waarin je niet voortdurend onder druk staat om veel over jezelf te vertellen. Zoek een omgeving die je tijd geeft samenwerkingsrelaties in het werk op te bouwen, want je wordt steeds beter in een grote organisatie waarin het opbouwen van een duurzaam netwerk van persoonlijke relaties het verschil maakt. Je komt tot je recht in een functie waarbij je onder hoge druk staat en het daardoor best is dat je enige professionele afstand houdt.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms laat ik de kans voorbijgaan om het te delen met anderen als ik me niet goed voel. Doordat ik goed kan luisteren naar anderen, maar het zelf niet altijd deel als er iets met mij aan de hand is, gaan mensen zich geremd voelen om nog veel met me te delen.

Verbeteren?

Leer omgaan met teleurstelling als iemand je kwetst: wees je bewust van het risico dat iemand je helemaal kan laten vallen. Leer professioneel omgaan met mensen die zichzelf op het werk niet willen laten kennen en afstand nemen, en accepteer deze keuze. Jij probeert de dingen gedaan te krijgen op basis van goeie relaties en soms houd je daartoe geen rekening met sommige mensen of omzeil je daarvoor regels. Als je dit sterk punt vooral gebruikt buiten het werk, loop je het risico dat je te weinig van jezelf laat zien, waardoor collega’s te weinig rekening houden met wat voor jou belangrijk is.

 

 

Terug naar ‘Hoe help ik anderen’