Bruggenbouwer

Talent omschrijving

Ik houd ervan om belangen van mensen met elkaar te verbinden. Van conflicten houd ik niet zo, maar als ik dan toch met een conflict geconfronteerd word, ga ik op zoek naar punten van overeenstemming. Zo bouw ik bruggen tussen mensen. Als er spanningen in de lucht hangen, merk ik ze meteen op. Ik zie meteen wie het niet eens is en deze mensen krijgen meestal het grootste deel van mijn aandacht.

Ideale werkomgeving.

Je bent op je best in een omgeving waar niet te veel zwaarte hangt, want daar heb je het lastig mee. Je wilt het gevoel hebben dat er bereidheid is om naar oplossingen met een draagvlak te zoeken. Zoek naar rollen waarin het belangrijk is om met mensen rond de tafel te zitten, zo kun je verschillende perspectieven verbinden.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik ga soms mee met een oplossing waar iedereen het mee eens is en besef pas daarna dat die oplossing te ver staat van wat ik belangrijk vind. Soms beweegt mijn standpunt te veel mee met mensen waar ik het niet mee eens ben of die ontevreden zijn. Ik laat me soms te makkelijk verleiden tot een compromis waar later niemand blij mee is, ook ikzelf niet.

Verbeteren?

Duw spanning en weerstand niet weg, maar benoem, onderzoek en vraag door als je het opmerkt. Geef jezelf de ruimte om iets te zeggen en zwijg niet omdat je denkt dat je inbreng zal leiden tot meer spanning. Leer te focussen op energie en medewerking en doe van daaruit een voorstel. Als je ziet dat twee mensen een woordenwisseling hebben, nodig dan ook anderen uit om hun mening te geven. Denk niet dat jij alles moet oplossen.

 

 

Terug naar ‘Hoe krijg ik anderen in beweging’