Groeimotor

Talent omschrijving

Ik krijg energie als ik potentieel en groei zie in anderen. Ik haal voldoening uit elke vooruitgang en elk klein stapje dat ik die andere zie zetten. In een gesprek probeer ik bijvoorbeeld een nieuw perspectief aan te reiken of de ander uit te dagen met nieuwe ervaringen. Ik houd ervan om anderen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving waarin er voldoende ruimte is om met mensen of kleine teams te werken en waarin je een coachende of ondersteunende rol hebt waardoor je mensen kunt zien groeien. Dit is eveneens een omgeving waarin groei, ontwikkeling en leren een belangrijk onderdeel vormen van de cultuur en de waarden van de organisatie.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik wil soms zo graag dat iemand groeit en leert dat ik te veel druk leg op iemands groei. Ik wil zo graag dat iemand groeit dat ik soms de neiging heb om de verantwoordelijkheid voor die groei over te nemen. Soms wil ik mensen doen groeien die dat zelf niet willen.

Verbeteren?

Wees je ervan bewust dat de ontwikkeling de verantwoordelijkheid is van de persoon zelf: gras groeit niet door eraan te trekken. Als mensen voelen dat vooral jij wilt dat ze zich ontwikkelen, kunnen ze druk voelen: zorg dat het hun initiatief blijft. Je blijft lang geloven in een mogelijke ontwikkeling en dat is goed, maar soms is er een grens. Wees je daarvan bewust. Heb respect en begrip voor mensen die zich niet door jou in hun groei willen laten begeleiden. Vraag eerst of iemand feedback van jou waardeert voor je die feedback geeft.

 

 

Terug naar ‘Hoe krijg ik anderen in beweging’