Samenbrenger

Talent omschrijving

Ik heb een lage drempel: ik benader makkelijk nieuwe mensen en anderen stappen makkelijk naar mij toe. Ik sta bekend als een goede gastvrouw/-heer en vind het fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Ik houd er ook van mensen in contact te brengen. Als er tijdens een gesprek een stilte valt, vul ik die moeiteloos in. Iemand die niet deelneemt aan het gesprek, probeer ik erbij te betrekken.

Ideale werkomgeving.

Zoek een context waarin gastvrijheid, stijlvol mensen ontvangen en klasse op een zorgzame en attente manier mogelijk is en waarbij je de kracht van je netwerk kunt gebruiken om dingen gedaan te krijgen. Zorg ervoor dat je veel contact hebt met mensen en zoek rollen waarin je af en toe als gastheer of gastvrouw kunt functioneren voor je organisatie.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik verlies me soms in te veel contacten. Doordat ik voortdurend met iedereen wil spreken en iedereen wil helpen, word ik soms ineffici├źnt en verlies ik energie. Soms blijf ik contact maken met andere mensen, ook als ze dat niet willen. Ik wil elke mogelijke stilte in een gesprek invullen en voel me te veel verantwoordelijk voor de interactie.

Verbeteren?

Als je geen contact voelt met de andere, blijf dan niet praten. Stel vragen en benoem wat je ziet bij de andere. Als je aanvoelt dat je iemand niet echt kunt betrekken in een verhaal, accepteer dan dat iemand even niet wil of kan aanhaken (relativeer dus je eigen slechte gevoel).Forceer je contact met anderen niet door irrelevante elementen in het gesprek in te brengen. Laat stiltes voor wat ze zijn en geef je niet over aan de behoefte om die onmiddellijk in te vullen.

 

 

Terug naar ‘Hoe krijg ik anderen in beweging’