Sterktearchitect

Talent omschrijving

Ik vind dat iedereen uniek is en unieke kwaliteiten heeft. Ik zie goed waar mensen goed in zijn, wat ze nodig hebben om het beste van zichzelf te geven en hoe ik hen kan benaderen. Ik ben een teamplayer die moeiteloos de meest productieve teams opbouwt: ik weet wie wat kan bijdragen vanuit zijn unieke talent. Ik ben geen tafelspringer en sta niet zo graag in de schijnwerpers, maar vind het fijn als anderen mijn talenten zien en me uitnodigen om vanuit mijn sterktes bij te dragen aan het team. Ik heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Ideale werkomgeving.

Je komt helemaal tot je recht in een organisatie waar je het verschil kunt en mag maken door samen met anderen resultaten neer te zetten. Dit is eveneens een organisatie waarin je kunt kiezen wie je inzet en met wie je samenwerkt, en waarin je dingen op maat kunt maken. Zoek geen organisatie waarin de kansen van mensen hoofdzakelijk worden bepaald door de politiek en bepaalde belangen, maar een organisatie die de bijdrage van iedereen respecteert. Een organisatie waarin je je voortdurend dient te profileren is ook niets voor jou, want dat vind je niet zo leuk.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik blijf soms te lang geloven in de kwaliteiten van iemand, ook als het kalf al verdronken is. Soms vind ik samenwerken zo belangrijk dat ik druk ga leggen op mensen die liever hun eigen gang gaan. Ik vind het soms te belangrijk dat iedereen betrokken is waardoor beslissingen uitblijven. Soms vergeet ik mijn eigen marketing te verzorgen; ik kom dan onvoldoende op voor mezelf.

Verbeteren?

Hak op een bepaald ogenblik knopen door en houd niet eindeloos rekening met de mening van anderen. Je hebt de neiging om te lang te veel geduld op te brengen voor mensen. Durf je grenzen daarin bewaken. Soms is het nodig om je eigen bijdrage of rol in een succes ook te benadrukken. Wees niet te bescheiden: de organisatie heeft recht om te weten dat jij ergens een rol in hebt gespeeld.

 

 

Terug naar ‘Hoe krijg ik anderen in beweging’