Uitblinker als ik dat wil

Talent omschrijving

Bij alles wat mij interesseert en wat ik belangrijk vind, streef ik naar excellentie en is the sky the limit. Wat me niet interesseert en ik niet belangrijk vind, laat ik liever links liggen. Ik ben graag daar waar de beslissingen genomen worden, niet vanuit een verlangen naar macht, maar omdat ik invloed wil hebben op de beslissingen. Ik wil alleen leren van de besten en erger mij aan middelmatigheid. Hierover voel ik me vaak schuldig: ik ben nooit echt helemaal tevreden.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving waarin er echt ruimte is om aan de slag te gaan met je passies en thema’s, waarin je echt invloed hebt op je werk en je er je eigen stempel op kunt drukken. Tegelijkertijd heb je toegang nodig tot mensen binnen en buiten jouw organisatie die belangrijk zijn voor jouw vak en waar je veel van kunt leren. Je leert het meest van mensen die bij jou hoog aangeschreven staan. Zorg dat je kunt beslissen over wat jij belangrijk vindt.

Waar moet ik mee oppassen?

Collega’s vinden dat ik de lat soms veel te hoog leg met betrekking tot de kwaliteit van een eindresultaat. Sommige mensen voelen zich door mij soms totaal niet gezien en gewaardeerd omdat ik hen het gevoel geef dat ze behoren tot de middelmaat. Ik wil soms zo graag invloed op een bepaalde beslissing dat anderen vinden dat ik mijn mening opdring. Soms ben ik zo gedreven om iets te realiseren dat het anderen begint te irriteren.

Verbeteren?

Weet dat je het moeilijk hebt met middelmatigheid. Leer mensen beter kennen, ga op zoek naar waar zij erg goed in zijn en leer hen daarvoor waarderen. Sommige mensen leggen de nadruk op fouten, problemen en waarom iets niet goed gaat. Blijf onderzoeken wat daarvan de oorzaak is. Luister naar en accepteer ideeën van mensen waar je niet zo’n hoge pet van op hebt. Leer je normen van wat excellentie is te relativeren en te zien welke stap voor iemand al een grote stap vooruit is. Leg aan anderen uit waarom je het belangrijker vindt om tijd te besteden aan het uitbouwen van sterktes in plaats van het wegwerken van zwakheden.

 

 

Terug naar ‘Hoe krijg ik anderen in beweging’