Beeldorganisator

Talent omschrijving

Als er iets georganiseerd dient te worden, ben ik er graag bij. In mijn hoofd speelt zich dan een film af over wat er op dat moment staat te gebeuren. Ik ben er ook goed in om die film helemaal waar te maken en weet precies wat me te doen staat. Ik kan met veel dingen tegelijk rekening houden, omdat ik zo’n scherp beeld heb van waar het naartoe moet gaan.

Ideale werkomgeving.

Een context waarin je iets mag ontwerpen en uitdenken brengt in jou het beste naar boven. Zeker als jij de dingen mag maken of organiseren zoals jij ze voor ogen hebt en anderen niet voor jou bepalen hoe iets er moet uitzien. Je hebt immers de ruimte nodig om je eigen beelden te bedenken.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik ga soms helemaal voor het beeld dat ik voor ogen heb en hou dan geen rekening meer met anderen. Soms onderzoek ik ideeën van anderen niet omdat die niet overeenstemmen met het beeld dat ik in mijn hoofd heb. Ik vergeet soms de beelden die ik in mijn hoofd heb uit te leggen aan anderen. Mijn ogen kijken in een gesprek soms weg waardoor mensen denken dat ik niet aan het luisteren ben.

Verbeteren?

Anderen zien niet altijd jouw film: leg hen uit waar je naartoe werkt en welke plaatjes daarbij horen, zeker aan anderen die mee organiseren. Soms doen zij voorstellen die niet passen in het beeld dat jij hebt. Blijf geduldig luisteren: jouw beeld kan er nog veel beter door worden. Accepteer dat je soms niet betrokken bent in iets dat georganiseerd wordt, ook al heb je zelf beelden van hoe het kan zijn. Probeer het dan los te laten.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’