Bewuste beweger

Talent omschrijving

Als ik een week alleen maar met mentale taken bezig ben, dan word ik zowat gek tegen het weekend. Ik ervaar een eenheid tussen mijn geest en lichaam en vind het geweldig om met beide bezig te zijn. Dat kan zijn door te sporten, te wandelen, muziek te spelen of te zingen, maar ook door yoga, meditatie, dieren te verzorgen, ……

Ideale werkomgeving.

Je haalt het meest voldoening uit een baan waar je ook vaak fysiek bezig kan zijn. Of uit een baan die je de mogelijkheid geeft om ’s middags, ’s avonds of in het weekend voldoende in beweging te zijn.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms verlies ik mezelf in activiteiten waarbij beweging, expressie, dansen en sporten centraal staan. Ik verlies soms uit het oog dat andere mensen die dingen misschien helemaal niet leuk vinden. Ik raak anderen in mijn omgeving zo vaak vriendschappelijk aan (schouderklopjes, een duwtje met de elleboog …) dat het hen gaat irriteren.

Verbeteren?

Als jij te lang alleen maar met je hoofd bezig bent, word je daar ongelukkig van. Probeer momenten in te plannen om bewust iets met je lichaam te doen. Als je activiteiten organiseert op het werk waarin beweging of lichaamsexpressie wordt verwacht, hou er dan rekening mee dat niet iedereen daar behoefte aan heeft.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’