Creatieve Maker

Talent omschrijving

Ik houd ervan om met mijn handen bezig te zijn en het gevoel te hebben dat ik met mijn eigen handen iets creëer. Ik geniet ervan om iets te zien groeien en haal er veel voldoening uit als het af is.

Ideale werkomgeving.

Zoek omgevingen waarin dingen maken een deel van het werk vormt en leg uit dat jij dat nodig hebt om je goed te voelen. Zoek in je organisatie actief mensen op die ook graag dingen maken of zoek buiten het werk naar activiteiten waarin je kunt creëren.

Waar moet ik mee oppassen?

Als ik met mijn handen iets aan het maken ben, gebeurt het wel eens dat andere belangrijke taken en verantwoordelijkheden compleet op de achtergrond komen te staan. Ik kan me helemaal verliezen in een activiteit waarbij ik met mijn handen bezig ben en dan blijf ik er te lang mee bezig. Soms verlies ik mezelf in te veel projecten waarin ik iets met mijn handen maak, waardoor niets meer af raakt.

Verbeteren?

Spreek met jezelf af hoelang je wilt werken aan iets, want je zou je weleens kunnen verliezen in een eindeloze afwerking ervan. Iets moet niet helemaal af zijn om goed te zijn, beslis op een bepaald moment voor jezelf dat het helemaal af is. Besef dat niet iedereen dit talent heeft en durf je stoute schoenen aantrekken om iets te maken voor iemand, ook al is dit niet de gewoonte in jouw omgeving.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’