Doorzetter

Talent omschrijving

Ik kan een inspanning erg lang volhouden, ook al gaat het om iets dat niet leuk of saai is. Ik haal er voldoening uit als het dan af is. Ik kan erg lang zorgvuldig en geconcentreerd werken. Vaak deel ik een grote opdracht op in delen die ik dan één voor één afwerk.

Ideale werkomgeving.

Je voelt je goed in een omgeving waar doorzetten en iets helemaal afwerken wordt opgemerkt en gewaardeerd. Het is eveneens een omgeving die je de ruimte geeft om zaken helemaal af te werken en waar je niet voortdurend van de hak op de tak moet springen. Het is een plaats waar van je verwacht wordt iets helemaal vast te pakken en degelijkheid na te streven.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik besteed soms te veel tijd aan een bepaalde activiteit terwijl andere zaken blijven liggen. Ik blijf soms bezig met een activiteit die achteraf gezien misschien niet nodig was. Soms vind ik (op een onredelijke manier) dat anderen zich veel harder moeten inzetten en meer discipline aan de dag moeten brengen.

Verbeteren?

Overweeg goed vooraf of iets waar je veel tijd in gaat stoppen ook echt belangrijk is. Hou voor ogen wat de andere zaken zijn die staan te wachten zodat meer belangrijke zaken niet blijven liggen. Zorg dat je niet al je tijd besteedt aan het voorspelbare. Hou voldoende tijd voor het onvoorspelbare.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’