Ideeënfontein

Talent omschrijving

Ik ben goed in het verbinden van dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Wat ik bedenk is niet altijd nieuw, ik combineer vooral bestaande ideeën tot iets nieuws. Tijdens brainstormsessies voel ik een eindeloze stroom van ideeën.

Ideale werkomgeving.

Je bent op je best in een omgeving waar je voortdurend gevoed wordt door nieuwe ideeën, je veel kunt brainstormen en er ruimte is om nieuwe ideeën aan te brengen. Zoek een omgeving die innovatie stimuleert.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms onderbreek ik een overleg voortdurend met ideeën die bij me opkomen op een manier dat het anderen begint te storen. Het is voor anderen vaak compleet onduidelijk hoe wat ik zeg verband houdt met datgene wat op tafel ligt. Ik verlies soms het contact met anderen omdat ik voortdurend in mijn hoofd bezig ben met tal van ideeën. Soms zit ik met zodanig veel ideeën dat ik niet meer luister naar een idee van anderen.

Verbeteren?

Leer je ideeën timen: soms is het beter je even te beheersen. Wacht tot het goede moment voor je met je idee komt, neem notities en stel vragen, zo wordt je idee waarschijnlijk nog veel beter. Soms kom je op ideeën waar anderen nog niet over hebben nagedacht. Neem dan de tijd om je ideeën uit te leggen, te kaderen en er context bij te geven. Veel ideeën hebben, betekent niet altijd dat je overgaat tot actie. Nodig anderen uit om je hierbij te helpen.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’