Momentgenieter

Talent omschrijving

Als anderen mij vragen of ik veel stress heb, antwoord ik altijd: ‘Wat versta jij onder stress?’ Ik ervaar stress niet zoals anderen: ik neem de dagen zoals ze komen en probeer hen naar mijn hand te zetten. Ik lijd niet onder mijn agenda, ik ben er zelf de baas over. Een dag die loopt zoals gepland is prima, onverwachte veranderingen geven mij extra energie. Ik leef in het hier en nu en ik doe wat hier en nu belangrijk is. De toekomst houdt me niet echt bezig: als elke dag een zekere basiskwaliteit heeft, ben ik tevreden. De brug bouw je immers terwijl je erover loopt.

Ideale werkomgeving.

Je vertoeft graag in een omgeving waarin je de ruimte krijgt om de dag naar je hand te zetten en waarin je niet voortdurend gevraagd wordt om lange-termijn-doelstellingen te formuleren. Een omgeving waarin je voortdurend geconfronteerd wordt met onverwachte vragen of elementen, heb je graag. De nodige flexibiliteit voedt je met energie.

Waar moet ik mee oppassen?

In een hectische situatie lijkt het voor anderen soms alsof het me niets doet en alsof ik de urgentie niet snap. Ik ga soms zo op in een bepaalde activiteit dat ik de tijd vergeet en te lang bezig ben met iets. Soms zak ik weg in een periode van passiviteit omdat ik vergeet deadlines op te zoeken.

Verbeteren?

Voor de omgeving lijkt het soms alsof je chaotisch te werk gaat. Soms heeft je omgeving meer structuur nodig dan jijzelf: onderzoek en bevraag dit. Je loopt het risico dat het voor anderen niet helder is waaraan je werkt. Leg het uit en verduidelijk. Neem af en toe afstand en leer focussen in je werk. Scheid de belangrijke van minder belangrijke zaken en vraag je af of je wel met de juiste zaken bezig bent. Dit helpt je minder tijd te besteden aan onbelangrijke zaken.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’