Mooimaker

Talent omschrijving

Ik kan uren bezig zijn om ervoor te zorgen dat bestaande dingen mooier worden of dat nieuwe dingen mooi zijn. Ik kan erg genieten van schoonheid en esthetiek. Ik vind het voor mezelf ook belangrijk om er goed uit te zien.

Ideale werkomgeving.

Zoek naar werkomgevingen waarin schoonheid, gastvrijheid en uitstraling als heel belangrijk worden gezien. Zoek rollen waar je invloed hebt op alles wat te maken heeft met hoe een organisatie naar buiten komt. Beoordeel bij het solliciteren of bij het zoeken naar een werkplek of je nieuwe werkgever of leidinggevende in jouw ogen wel een goede smaak heeft.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms blijf ik te lang zoeken naar iets wat in mijn ogen echt mooi is. Ik kan te veel en te lang tijd besteden aan het mooi maken van iets. Soms toon ik te weinig begrip voor mensen die dat niet belangrijk vinden.

Verbeteren?

Maak aan je omgeving duidelijk dat het esthetische aspect voor jou heel belangrijk is. Durf daarin zelf initiatieven ondernemen als anderen dat niet doen. Niet iedereen vindt dit belangrijk. Blijf niet zoeken naar het allermooiste, maar zoek een evenwicht met de werkbaarheid. Leg uit aan mensen dat jouw behoefte om er mooi bij te lopen niet vertrekt vanuit een behoefte om te pronken, maar vanuit je verlangen om schoonheid te creëren, te beleven en je goed te voelen.

 

 

Terug naar ‘Hoe organiseer en creëer ik?’