Aansteker

Talent omschrijving

Ik stel me continu de vragen: Hoe?, Wie?, Wat? Ik ben een kei in het omzetten van ideeën naar actie. Als ik een goed idee krijg of hoor, weet ik meteen wat de eerste stap is. Ik houd er niet van om lang over de dingen te blijven nadenken. Hierdoor heb ik ook een activerende werking op anderen.

Ideale werkomgeving.

Je bent op je best in een omgeving waarin heel veel ideeën leven, want die ideeën geven je input om acties te bedenken. Zoek naar rollen waarin je ideeën kunt opsporen en werkbaar maken.Werk samen met collega’s die veel inspiratie hebben, maar niet altijd weten waar te beginnen.

Waar moet ik mee oppassen?

Ik ga soms over tot actie nog voor een idee goed doordacht is. Soms onderneem ik te veel initiatieven zonder ze ook allemaal af te werken. Ik onderneem soms te veel acties tegelijkertijd. Soms schiet ik in actie zonder overleg.

Verbeteren?

Soms ga je te snel over tot actie, zonder dat je iets echt goed hebt doorgedacht. Neem af en toe afstand, vraag je af of een actie nuttig is en of ze je wel dichter bij het doel brengt. Het is niet altijd nodig om een interessant idee onmiddellijk in actie te brengen. Leer prioriteiten bepalen en maak een planning om de acties op elkaar af te stemmen.

 

Terug naar ‘Wat motiveert mij’