Bezige bij


Talent omschrijving

Mijn batterijen laden op als ik met nuttige en zinvolle activiteiten bezig ben. Op het eind van de dag wil ik het gevoel hebben dat ik iets bereikt heb, anders heb ik ’s avonds een gefrustreerd gevoel. Als ik in een situatie zit waar ik niet weg kan en die me niet boeit, word ik onrustig en denk ik aan alle dingen die ik ondertussen had kunnen doen. Als ik me ontspan, is dat een bewuste keuze en geen ingeving van het moment. Het komt er echter niet altijd van, want ik zie altijd nog werk.

Ideale werkomgeving.

Je hebt een omgeving nodig waar je het gevoel hebt dat je er zinvol werk kunt leveren, waar een gezellige drukte heerst en waar het mogelijk is om heel concreet en praktisch aan de slag te gaan. Omgevingen waar mensen voortdurend over vage ideeën praten, zijn niets voor jou. Belangrijk is om in je werk niet te veel afhankelijk te zijn van anderen, want die blokkeren je.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms neem ik onvoldoende tijd voor rust en ontspanning. Ik verlies soms het overzicht over de veelheid van taken. De lijst met to do’s wordt soms eindeloos, en daar heb ik dan last van. Soms ben ik zo druk bezig dat ik uit het oog verlies hoe het met anderen gaat. Ik neem soms werk over van anderen omdat het in mijn ogen te traag gaat.

Verbeteren?

Bouw rust in en breng structuur aan, want voor je het weet ga je over je grenzen. Leer afstand nemen en bekijk waar je mee bezig bent: onderzoek of het wel voldoende belangrijk is, stel prioriteiten, selecteer en plan. Besef dat het soms nuttig is om stil te staan voor je verder gaat. Je wilt graag dat de zaken vooruitgaan, maar probeer daarbij anderen dingen niet uit handen te nemen: geef hen de ruimte om hun eigen tempo te bepalen.

 

Terug naar ‘Wat motiveert mij’