Grenzenverlegger

Talent omschrijving

Ik houd ervan mijn eigen grenzen te verleggen. Ik wil winnen en de beste zijn, want zo verbeter ik mezelf. Hiervoor gebruik ik de prestaties van anderen of van mezelf als referentiepunt. Als ik bijvoorbeeld ga zwemmen, tel ik de baantjes of wil ik sneller zwemmen dan de zwemmer naast mij. Als ik ga fietsen of lopen, houd ik mijn gemiddelde snelheid bij en wil ik die de volgende keer verbeteren.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving waarin je zichtbare resultaten kunt boeken en waarin er voldoende informatie aanwezig is van waaruit je kunt afleiden dat je stappen hebt gezet (omzetcijfers, verkoopcijfers, productiecijfers en noem maar op). Of kies voor een omgeving waarin je door je eigen prestaties kunt uitblinken of je als organisatie een zichtbaar verschil kunt maken.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms lukt het me niet meer om te genieten van een activiteit omdat ik alleen maar bezig ben met het verbeteren van mijn prestaties. Ik kan zo veel bezig zijn met cijfers en data over mijn prestaties dat het bijna een fetisj wordt. Mijn focus op het verleggen van mijn grenzen en het verbeteren van mijn prestaties neemt soms de overhand op wat ik wil bereiken. Soms heb ik de neiging om mijn prestaties te veel te vergelijken met die van anderen.

Verbeteren?

Het is belangrijk te beseffen dat het niet altijd nodig is om altijd je grenzen te verleggen. Durf jezelf afvragen of het zin heeft. Je vergelijkt jezelf met anderen, maar vraag je af of deze vergelijking wel productief is. Weet dat je niet beter hoeft te zijn dan iedereen en kies zorgvuldig je vergelijkingspunten. Om succesvol te zijn, zal je soms de successen van anderen minimaliseren. Trap niet in deze valkuil.

 

Terug naar ‘Wat motiveert mij’