Nieuwfreak

Talent omschrijving

Ik houd van nieuwe dingen. Ik heb een sterke drive om bij te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Als ik iets nieuws kan starten, krijg ik bijzonder veel energie en ontwikkel ik een zeer hoog leervermogen. Maar zodra het nieuwe eraf is, voel ik mijn energie en aandacht afzwakken: voor mij is dat het signaal om iets nieuws te doen.

Ideale werkomgeving.

Je hebt een omgeving nodig waarin je de ruimte krijgt om nieuwe dingen op te starten. Let op voor een aantrekkelijke baan die rond een nieuw thema gaat, want als het nieuwe er na enkele maanden af is en jij op die stoel blijft zitten, ga je je vervelen. Je past het best bij projectmatig werk of een baan waarin altijd weer nieuwe uitdagingen op je af komen. Een rol waarbij je op anderen kunt rekenen om de dingen af te werken is voor jou een zegen.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms start ik een nieuw project of een nieuwe activiteit zonder dat het vorige af is. Ik maak mezelf en anderen soms enthousiast voor iets nieuws om het dan plots weer los te laten als het nieuwe ervan af is. Soms verlies ik uit het oog dat anderen misschien nog niet zo veel weten over iets nieuws waar ik enthousiast over ben.

Verbeteren?

In je enthousiasme rond iets nieuws, kun je leren voldoende aansluiting te maken met anderen. Leer hen daarin mee te nemen en zie in dat anderen er misschien nog niet zoveel van weten. Eenmaal je iets nieuws hebt uitgedacht, zorg je er best voor dat je ook de afwerking en de toepassing kunt garanderen. Vanuit je enthousiasme voor het nieuwe, kun je leren de stap te maken om er concreet iets mee te doen.

 

Terug naar ‘Wat motiveert mij’