Rots

Talent omschrijving

Ik heb een sterk ontwikkeld innerlijk kompas. Ik weet vanuit mezelf wat goed is om te doen en durf daarvoor te gaan. Dit wil niet zeggen dat ik nooit twijfel, maar ik blijf rustig, weet wat ik waard ben en vertrouw daarop. Ik kan in nieuwe situaties stappen zonder dat ik daarbij uit mijn rol val.

Ideale werkomgeving.

Zoek een omgeving waarin je in wisselende contexten terechtkomt en die eisen dat je stevig in je schoenen staat in complexe situaties. Werk samen met collega’s die zich vrij voelen om feedback te geven, want voor je het weet denken anderen dat je geen feedback nodig hebt. Zoek mensen die heel goed aanvoelen hoe iets overkomt op een groep.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms merk ik niet dat anderen het eigenlijk niet zo goed vonden wat ik net heb gedaan. Dan ga ik alleen maar uit van hoe ik het zelf vond. Soms heb ik de neiging om het succes van een activiteit uitsluitend te beoordelen op basis van mijn eigen gevoel. Ik neem dan onvoldoende tijd om aan anderen uit te leggen waarom ik voor een bepaalde richting kies. Soms ga ik teveel mijn eigen weg en verlies ik de verbinding met anderen.

Verbeteren?

Het is belangrijk om open te staan voor feedback en de tijd te nemen om hiernaar te luisteren. Mensen kunnen passief worden of zich tegenover jou inhouden. Geef anderen de duidelijke boodschap dat je hen wilt horen en wilt weten wat ze denken. Leer input van je omgeving te vragen. Soms is het nodig om je af te vragen of iets beter kan. Houd je even in als het gaat om wat je belangrijk acht en blijf luisteren. Zoek actief naar feedback over wat je doet en onthoud dit. Ook al ben je er nog zo zeker van, blijf je standpunt motiveren en uitleggen waarom je voor een richting kiest.

 

Terug naar ‘Wat motiveert mij’