Zichtbare presteerder

Talent omschrijving

Ik vind het belangrijk om iets te betekenen voor anderen. Erkenning is mijn motor. Als ik opgemerkt word en zichtbaar kan presteren ben ik op mijn best. Ik krijg de grootste voldoening als iemand waar ik naar opkijk mij erkent en waardeert voor mijn prestaties. Ik wil niet voor om het even wie werken en moet de organisatie of de baas waarvoor ik werk de moeite waard vinden.

Ideale werkomgeving.

Zoek een baas of een werkgever waar je echt naar opkijkt en waarvoor jij je helemaal wilt geven. Zoek omgevingen waar je producten maakt of diensten levert die zichtbaar voor iets staan en de nodige exposure krijgen. Of zoek situaties op waar je zichtbaar kunt maken wat je te bieden hebt.

Waar moet ik mee oppassen?

Soms kan ik te afhankelijk worden van de mening die anderen hebben over de kwaliteit van mijn werk. Ik verlies soms mijn eigen koers en kompas uit het oog en beweeg te veel mee met wat iemand anders belangrijk vindt. Soms werk ik erg hard aan een product of realisatie, alleen maar omdat iemand anders dat belangrijk vindt. Ik streef te veel naar positieve feedback in plaats van naar feedback waar ik inhoudelijk iets uit leer.

Verbeteren?

Bouw ankers op van wat je belangrijk vindt. Vraag jezelf af wat je wilt, waar je naartoe wilt en wat je belangrijk vindt. Zo ben je daarin niet alleen van anderen afhankelijk. Zorg dat je geen ambities of plannen formuleert in functie van anderen omdat je graag wilt scoren. Zo loop je het risico dat ze niet realistisch zijn en is de kans groot dat je ze niet kunt waarmaken. Leer uit te leggen waarom je iets nastreeft en onderbouw dat, zodat je ook je eigen verhaal hebt van waarom je aan iets werkt.

 

Terug naar ‘Wat motiveert mij’